Toimitusjohtajan blogi 5/2024

Toukokuu alkoi jo ja kuun alussa siirryin muun hallituksen valitsemana hallituksen puheenjohtajan paikalta toimitusjohtajan paikalle. Samalla erosin osuuskunnan hallituksesta. Hallitus valitsi Heimo Räsäsen uudeksi puheenjohtajaksi. Syy näihin muutoksiin on Markku Litjan eläköityminen toimitusjohtajan pestistä. Meillä on ollut iso muutos menossa osuuskunnassa, kun viime vuonna laskutus siirtyi Karttulasta Anja Oksmanilta tehtäväksi täällä ”pääkonttorilla”. Otimme käyttöön vesitiedon, joka on asiakkuuden hallintajärjestelmä. Tätä kautta myös laskutus tehdään nyt ja jatkossa.

Suunniteltu etäluettaviin mittareihin siirtyminen on viivästynyt, koska meille sopivia mittareita on tullut/tulossa markkinoille vasta tänä vuonna. Alamme asentaa ensimmäisiä mittareita tänä kesänä niiden nyt ollessa saatavilla. Suurempi siirtymä tapahtuu ensi ja seuraavina vuosina kunhan saamme kokemuksia asennuksista ja voimme hioa siirtymäprosessia jouhevaksi. Koska olemme tiiviisti Markun kanssa yhdessä suunnitelleet ja tehneet näitä muutoksia, oli järkevintä, että minä jatkan tätä suunniteltua muutosta osuuskunnassa Markun jäädessä eläkkeelle. Markku jatkaa osuuskunnan palveluksessa kesäkuun loppuun asti. Tällä varmistetaan, että saadaan siirrettyä mahdollisimman kivuttomasti kaikki työt ja Markulla oleva tieto minulle.

Alussa keskityn laskutukseen eli käyn kaiken laskutuksen ja saatavat läpi. Osuuskunnan varsinaisen kokouksen jälkeen rupean tekemään kevään laskutusta. Laskutuksessa tapahtuu sellainen muutos, että tasauslaskutus tehdään joka laskutuksessa. Laskujen käsittelykulujen vähentämiseksi emme tule laskuttamaan alle 50 euron laskuja vaan ne saatavat siirtyvät seuraavalle laskulle. Laskutuksesta laitan päivitystä, kunhan uusi laskutuskierros alkaa. Kun laskutus alkaa olla hyvällä mallilla otan Markulta myös muita tehtäviä itselleni ja aikataulu on tosiaan, että kaikki tehtävät siirtyvät minulle ennen kesäkuun loppua.

Lauantaina 18.5.2024 kello 10 Turulan koulukeskuksessa on osuuskunnan varsinainen kokous , johon ilmoittautuminen alkaa kello 9:15. Sääntöjen mukainen kokouskutsu on ollut Savon Sanomissa 5.5.2024. Materiaalit ovat olleet osuuskunnan verkkosivuilla saatavana 10.5.2024 lähtien. Kokouksesta on lähetetty muistutus tekstiviestipalvelun kautta.

Olen toimistolla parhaiten tavoitettavissa torstaisin klo 9-15. Muuna aikana epäsäännöllisesti. Ottakaa yhteyttä, jos jokin asia askarruttaa.

Kesäisin terveisin!

Kari Andersin

PTVOKin toimitusjohtaja 1.5.2024 alkaen

050 364 8096